Menara Warisan & IFF

Menara Warisan

Kalau di Terengganu, wujud Pulau Warisan iaitu pulau buatan manusia. Di Kuala Lumpur, satu lagi projek pembinaan yang namanya disandarkan pada warisan ialah Menara Warisan sebagaimana diumumkan oleh PM ketika pembentangan Bajet 2011. Kos pembinaan dijangkakan RM 5 bilion sahaja dan dijangka siap pada tahun 2015. 

Respon rakyat Malaysia amat mendukacitakan. Setakat entri ni ditulis 234,972 orang menentang cadangangan tersebut "1M Malaysians Reject 100-storey Mega Tower". Pro-Menara Warisan ialah seramai  2,583 orang dan 153 orang dengan merujuk kepada 2 fan group, "Kami Sokong Menara Warisan" dan "I see the benefits of PNB's 100 storey tower".

Rakyat Malaysia secara terang-terangan membangkang projek tersebut. Tidak kira Melayu, Cina atau pun India (1 Malaysia) bersatu. Mereka tidak sanggup melihat duit RM5 bilion dibazirkan dengan projek yang tidak akan memberi manfaat langsung kepada rakyat sebaliknya banyak memberi keuntungan kepada kroni-kroni mereka sahaja.

Islamic Fashion Festival (IFF)

Belum pun reda dengan isu Menara Warisan, timbul pula isu IFF atau Festival Busana Muslim. Rosmah merupakan penaung IFF. 
Memang festival ni bukan setakat menghina Islam bahkan turut menghina junjungan mulia, Rasulullah SAW. 

Ulama muda yang diharapkan dapat membawa UMNO ke jalan lurus tidak mampu menegur Rosmah sebaliknya mempertahankan Rosmah dan membiarkan Rosmah terus dalam kesesatan. 

Ulama muda pertahan Rosmah, selar pembangkang


Isu IFF dan Kedangkalan Ilmu Ulama Muda UMNO

Setakat entri ditulis tiada permohonan maaf yang keluar dari mulut Rosmah. Payah benar untuk akui kesalahan yang dilakukan. Sebelum nyawa berada di halkum, sebelum matahari terbit dari sebelah barat, bertaubatlah wahai Rosmah!

~Sekadar Contengan~ 

0 orang berkata-kata: